Kære gæster
Udstillingen “Der var Engang – Ellens Arv” er nu slut – og den kommer aldrig igen. Men vi er stolte over de knap 4000 besøgende, som lagde vejen forbi. 🙂
Vi fik mange skønne hilsner i gæstebogen – og du kan se billeder herfra i galleriet.
Kom gerne igen til uge 42, hvor vi holder “Kartoffelferie på Skovsgaard Gods” med en ny udstilling og mange andre spændende tiltag. Billetlink vil ligge på @blomstermandensvenner på Facebook.
Vi glæder os til at se jer igen – og husk i september kan du besøge udstillingen “Flowerdays i Thy 2022” – billetter er her på www.johnnyhaugaard.dk
Kærlig hilsen Johnny & Co
Midt på Langeland ligger det skønneste lille Gods, Skovsgaard Gods, som er en perle foræret i 1979 til Dansk Naturfredningsforening af den sidste private ejer, Ellen Fuglede. Slægtsgodset Skovsgaard rummer en magisk fortælling om godsejere, tjenestefolk og en gave til den langelandske natur. En historie, der begynder for mere end 700 år siden – og den historie bliver levendegjort i hele hovedbygningen og de dertilhørende museer i staldene.
Skovsgaard sidste ejer og arving til godset, Ellen Fuglede, blev født i København i 1902, men efter skilsmissen mellem sin mor, Thyra Fuglede f. Laurtizen Møller (1870-1951) og sin far Niels Christian Mathias Fuglede, flyttede hun og hendes mor tilbage til Skovsgaard.
På grund af sin mor voksede Ellen op med en mistro til mænd, hvilket formentligt er grunden til, at hun aldrig giftede sig på trods af hendes smukke udseende. Til gengæld omgav hun sig med katte, hvor en særligt udvalgt var kendt under navnet ‘Godsejeren’. Da hun ikke havde nogle arvinger, var det meget vigtigt for hende, at stedet kunne bevares som en helhed. Derfor testamenterede hun godset og det 389 HA til Danmarks Naturfredningsforening og blev overtaget af Danmarks Naturfond.
Arven til fonden er en gave, men også en opgave. For den ugifte Frk. Fuglede var naturen omkring Skovsgaard hendes kæreste eje, hvorfor det var hende magtpåliggende, at ejendommen og naturen efter hendes død ikke blev udnyttet eller bebygget, men forblev på naturbevarende hænder.