pallisbjerg herregård arrangementer fester ferielejligheder

Pallisbjerg Herregård

Pallisbjerg Herregård - Arrangementer, fester og ferielejligheder

Herregård med ferielejligheder og mulighed for afholdelse af fantastiske arrangementer og fester.

Hovedbygningen er på 800 m2 og råder over stort køkken, fire store stuer, unikt herreværelse, fem badeværelser, og seks fantastiske værelser med dobbeltsenge.

Herregårdens hovedbygning giver jer en unik vestjysk oplevelse i naturskønne omgivelser. Tæt på nogle af landets bedste badestrande og med hele 7 golfbaner inden for en afstand af 40 km. Se mere her

Pallisbjerg Herregård Spisestue

Historien om Pallisbjerg Herregård

Pallisbjerg Herregård fra 1545 ('Padbierg', ‘paddebjerg’) er tidligere hovedgård nær Staby ved Nissum Fjord, som ligger 21 km nord for Ringkøbing.

Stedet har formentlig navn efter landsdommer Palle Juel, der i 1560 fra kronen erhvervede gården Padbjerg, som han gjorde til kernen i en godssamling. Hans slægt og andre adelsslægter ejede stedet indtil 1692, da det blev købt af den foretagsomme købmand Christen Linde (1626-1708) fra Holstebro. Linde kom til at eje i alt 12 jyske herregårde, deriblandt Volsted, Bækmark og Ulsund, og han blev i 1704 adlet under navnet de Linde.

Den sidste herremand på Pallisbjerg var kreditforeningsdirektør, hofjægermester Christian Benzon Hoppe, som købte den i 1872 og byggede den nuværende hovedbygning i 1898 tegnet af professer H C. Amberg. Hovedbygningen skulle stå færdig til hans og baronesse Juliane Cathrine Wilhelmine Wedel-Jarlsbergs sølvbryllup, men hun døde desværre før bygningen var færdig. I 1914 solgte hans arvinger til købmand P.C. Rørsgaard fra Vemb, der solgte til staten i 1940.

I dag anvendes Pallisbjerg hovedsageligt til udlejning af ferielejlighederne i Tårnfløjen, mens hovedbygningen primært anvendes privat eller til mindre arrangementer.

Indtil 1991 blev Pallisbjerg anvendt til bl.a. kostskole. På et tidspunkt overtog Københavns kommune den til børnehjem, som misvedligeholdt den i så stor en grad, at de sidst i 1980’erne fik en nedrivningstilladelse. Til alt held blev den reddet og har siden været i privat eje.

Pallisbjerg herregård i gamle dage

KONTAKT

Pallisbjergvej 5
6990 Ulfborg

Telefon: 40 91 49 73
Mail: info@pallisbjerg.dk
CVR: 40281827

Overnatningsmuligheder

Følg Pallisbjerg herrgård på Facebook

Kom til FLOWERDAYS på Pallisbjerg Herregård d. 25. august – 12. september. Se her